Erwin is sinds een aantal jaren weer terug in de schaakwereld. Zijn hele jeugd heeft hij gespeeld bij de Baarnse Schaakvereniging, inclusief competitie en vele (snelschaak)toernooien. Hij stopte toen hij ging studeren. Toen zijn zoontje op 7-jarige leeftijd bij een club wilde spelen, is hij ook weer gestart.

Erwin heeft economie gestudeerd en was meer dan 20 jaar actief in de marketing & sales van ingewikkelde beleggingsfondsen. Hij had een mooie internationale carrière toen hij ontdekte dat zijn passie bij lesgeven lag. Hij is vervolgens geswitched naar het onderwijs en geeft nu met veel plezier les aan het HBO.

Hij geeft ook schaaklessen – zowel bij zijn club als op scholen. Hij gebruikt daarbij meerdere lesmethoden, van de stappenmethode tot schakenopdebasisschool tot chessity.

Je kent hem waarschijnlijk van zijn Youtube kanaal, het schaakvlog van Erwin en Max. Daarin leren ze kinderen die de regels net kennen hoe ze mat kunnen zetten, hoe remise werkt. En allerlei andere dingen die leuk zijn om te delen, zoals hun ervaringen met online toernooien en Banterblitzes tegen een GM…