Het laatste nieuws – met dank aan schaaksite

  • Dit is een must-see voor iedereen die van aanvallend spel houdt. Eline laat haar partij tegen Nicholas Wachinger zien, gespeeld in 2021 bij de Brugse Meesters (een toernooi in Brugge, The post Aanvallen met Eline Roebers (Schaakvlog interview deel 2) first appeared on Schaaksite.
  • We doen weer een interview met een bekende schaker. Dit keer Eline Roebers, de wereldkampioen tot en met 14 jaar bij de meisjes. En sinds kort jeugdkampioen van Nederland onder de 18 jaar. The post Schaakvlog 39: interview met Eline Roebers (deel 1) first appeared on Schaaksite.
  • Op 3 mei werd in Griekenland als onderdeel van het Rhodes Chess Festival het WK snelschaken voor de jeugd gehouden. Er deed één Nederlandse deelnemer mee en met succes: Raghav Pathak haalde namelijk de tweede plaats in de categorie t/m 8 jaar! The post Raghav Pathak tweede bij WK snelschaken t/m 8 jaar first appeared […]
  • De Nederlandse jeugdkampioenschappen in de hoogste categorie zitten er weer op. In Almelo is er weer een groot schaakfeest gehouden onder de bezielende leiding van goed geoliede organisatie die vrijwel alles tot in detail voor elkaar had. The post Spannende slotronde bij het NK jeugd in Almelo first appeared on Schaaksite.
  • Op zaterdag 9 april 2022 was de 4e editie van het Open Jeugdschaaktoernooi van Meerkerk. 86 schakers streden in 14 groepen streden om de prijzen. Simon de Schaker schrijfster Joyce van der Meijden reikte een gesigneerd exemplaar uit aan de Utrechtse winnaar. The post Ralf Sterk uit Utrecht wint 4e Plus Versteeg – Meerkerk Schaakt […]
  • Het leren van een nieuwe opening gaat met ups en downs. Als de tegenstander speelt wat we hebben voorbereid dan werkt het goed. In schaakvlog 36 zagen we dat Max de partij won in 11 zetten. The post Schaakvlog 37: verliezen met de Traxler first appeared on Schaaksite.
  • In ons interview met Manuel Bosboom spraken we over manieren om je partijen spannend te maken (zie deel 1). Een van die manieren is om in de opening met zwart de Traxler te spelen. The post De Traxler: winnen in 11 zetten (schaakvlog 36) first appeared on Schaaksite.
  • In dit derde en laatste deel stellen we een aantal vragen over zijn tijd bij de jeugd, waarop hij trainde en hoe hij beter werd. En we stellen een aantal vragen van jeugdleden van onze club. The post Schaakvlog 35: vragen van jeugdleden aan Manuel Bosboom first appeared on Schaaksite.
  • Deel 2 van ons interview met Manuel Bosboom is live! Hierin laat Manuel een partij zien die hij in 14 zetten won met zwart. Het is uniek omdat hij ook zijn gedachten tijdens die partij laat weten. The post Schaakvlog 34: een Bosboomiaanse partij (interview deel 2) first appeared on Schaaksite.
  • We hebben ons eerste interview gedaan, en wel met Manuel Bosboom. Hij is een hele sterke Nederlandse schaker, met een hyperscherpe stijl. Zijn aanvalspartijen en offerpartijen zijn beroemd. Hoogtepunten zijn natuurlijk overwinningen op Leko en Kasparov. The post Interview met Manuel Bosboom (deel 1): hoe maak je je partijen spannend? first appeared on Schaaksite.

Aanraders

Voor beginnende jeugdschakers
Voor de bovenbouw van de basisschool