Het laatste nieuws – met dank aan schaaksite

  • Het is niet te missen deze week: het Nederlands Kampioenschap voor mannen en voor vrouwen. En Max en ik zijn erheen geweest – het is tenslotte herfstvakantie. Kijk hier het verslag van ons bezoek. The post Nieuw Schaakvlog: ook wij waren bij het NK in Hoogeveen first appeared on Schaaksite.
  • De jeugdwereldkampioenschappen worden dit jaar niet gehouden, maar in plaats daarvan zijn er wel online toernooien zoals de World Youth Cup. De KNSB heeft een aantal talenten geselecteerd voor dit toernooi en die moesten zich na een aantal voorronden zien te kwalificeren voor het slotstuk. The post Youth World cup online first appeared on Schaaksite.
  • Schaakacademie Apeldoorn houdt een zomerschaakweek voor jeugd van maandag 23 t/m vrijdag 27 augustus. Jeugd kan elke middag van 13 – 17 uur terecht in Het Bolwerk aan de Ravelijn 55. The post Zomerschaakweek Apeldoorn in Het Bolwerk first appeared on Schaaksite.
  • Basisschool De Spits in Utrecht is Nederlands kampioen schoolschaak geworden. En 5 teamleden zijn lid van Moira Domtoren, onze schaakclub. Genoeg redenen om ze te interviewen, The post Interview met de Nederlands kampioenen schoolschaak first appeared on Schaaksite.
  • Tanitoluwa “Tani” Adewumi, zoon van Nigeriaanse vluchtingen, is een nationale bekendheid geworden in Amerika door het schaken. Kasparov prees hem, Bill Clinton bezocht hem, Nakamura en Caruana speelden vluggertjes met hem, The post Jeugdjournaal over Amerikaans nationaal meester Tanitoluwa Adewumi (10) first appeared on Schaaksite.
  • Na de eerste finaledag waren nog twee spelers ongeslagen. Dat veranderde snel in de ochtend. Akshaj scoorde twee remises in ronde 6 en 7 en Bregje verloor haar eerste partij in ronde 7. The post Oscar Zecha en Bregje Roebers NK E Online Kampioenen first appeared on Schaaksite.
  • Overal in Nederland zien we initiatieven om kinderen op de basisschool te leren schaken. Bij Stichting Jeugdschaak willen we daarbij helpen door mensen te verbinden – en door kennis te delen wat goed werkt. The post Stichting Jeugdschaak interviewt … de stichting Buurtschaak uit Haarlem first appeared on Schaaksite.
  • Voor wie het nog niet gezien heeft, in januari was Erik Scherder te gast op tv, bij het programma Koffietijd. Hij heeft nog eens de toegevoegde waarde van schaken voor jonge kinderen uitgelegd op een heel toegankelijke manier. The post Professor Erik Scherder over de toegevoegde waarde van schaken first appeared on Schaaksite.
  • Er is een nieuw platform waar we online toernooien op spelen: Tornelo. Hierop zijn de jeugd- en ook de schoolschaakkampioenschappen binnenkort. Om het iets makkelijker te maken hebben we een vlog opgenomen met een korte handleiding. The post Tornelo handleiding – op video first appeared on Schaaksite.
  • Het Huttontoernooi is een jaarlijks toernooi voor jeugdteams van regionale bonden dat al ruim zestig jaar wordt georganiseerd. Op 28 oktober 1989 organiseerde de NHSB het in Heemskerk. Onder de deelnemers latere grootmeesters als Loek van Wely, The post Huttontoernooi 1989, de film (update) first appeared on Schaaksite.

Aanraders

Voor beginnende jeugdschakers
Voor de bovenbouw van de basisschool