Herbert (1971) is op 11 jarige leeftijd via schaaklessen op de basisschool bij Schaakclub Van der Linde in Winschoten beland. Hij was zeer actief met spelen van diverse toernooien in binnen en buitenland.  In 1995 speelde hij zijn laatste toernooi in Groningen.  Pas in 2014 pakte hij de schaakstukken weer op. Hij besloot de schaakwereld wat terug te geven door in dorpje Meerkerk de (basisschool)jeugd schaken te leren.

Maatschappelijk

In het dagelijks leven is Herbert momenteel Management Consultant voor het bedrijfsleven vooral gericht op het verbeteren van de bedrijfsprocessen.  Het werkende leven begon hij bij General Electric in Bergen op Zoom. Via een professionele volleybal carriere bij Omniworld (met het winnen van de nationale beker in 2004 als hoogtepunt), service manager bij een opstartend waterbehandelingbedrijfje, adviseur voor olie & gas sector is de 2.05 lange Herbert inmiddels werkzaam bij Bilfinger Tebodin als Management Consultant.

Bestuur

In 2017 werd Herbert gevraagd door Dharma Tjiam en Marleen van Amerongen om namens de Persoonlijk leden in de Bondsraad zitten te nemen. Die rol vervult hij nog steeds. In zijn eigen regio Meerkerk is hij samenwerking gaan opzoeken met omliggende jeugdschaakclubs uit Dordrecht, Papendrecht, Gorinchem, Sleeuwijk en Sliedrecht. Na een succesvolle regio competitie is daaruit een Stichting Pentachess ontstaan ter bevordering van de schaaksport voor de jeugd.

Mijn ambitie is om schaken als standaard vak op basisscholen te realiseren!