Zaterdag 13 juli 2019 Schaakdag voor Meisjes

Op zaterdag 13 juli 2019 organiseert Stichting ChessQueens voor de tweede keer een meisjestoernooi op het prachtige Kaageiland (ZH). Alle meisjes die schaken leuk vinden of kennis willen maken met schaken zijn van harte welkom!

Utrechtse moeders opgeleid tot schaakdocent

Meestal slaat de term ‘schaakmoeder’ op de moeder van een jeugdschaker. In de Utrechtse wijk Kanaleneiland heeft het woord sinds kort een andere betekenis: een moeder die zelf heeft leren schaken. In de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn afgelopen week de eerste schaakmoeders geslaagd voor het Stap 1-diploma.

Meer dan 200 kinderen in Apeldoorn doen mee aan schoolschaaktoernooi

Apeldoorn - Op zaterdag 16 februari vindt het schoolschaaktoernooi in Apeldoorn plaats. Aan dit toernooi in Apeldoorn gaan uiteindelijk 53 teams meedoen met in totaal 235 schakende kinderen. Volgens de krant de Stentor is dit in vergelijking met 10 jaar geleden een verdubbeling van de deelnemers.

Team Tuindorpschool Wolvega zet concurrentie mat

Wolvega/Oosterwolde - Een geweldige prestatie van de leerlingen van de Tuindorpschool in Wolvega afgelopen zaterdag. Voor het derde jaar op rij won het team van deze basisschool het Kampioenschap van de Stellingwerven. En hiermee de wisselbeker.