amersfoort_homepage_01.jpg

Onze missie

Jeugdschaak Amersfoort wil zoveel mogelijk kinderen in de regio Amersfoort kennis laten maken met schaken. Dat doen we vooral door op de Amersfoortse scholen schaaklessen aan te bieden.

Bovendien wil Jeugdschaak Amersfoort er aan bijdragen dat de kinderen die met het schaakspel hebben kennisgemaakt dat ook met plezier blijven doen. Dat willen we bereiken door een goed contact met (de jeugdafdelingen van) de Amersfoortse schaakverenigingen, en door het (laten) organiseren van leuke toernooien.

En tenslotte zetten we ons er ook voor in dat jeugdschakers in Amersfoort en omgeving zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat willen we gaan realiseren door - in overleg met de diverse schaakverenigingen - de schaaktalenten van Amersfoort extra training en begeleiding aan te bieden om hun niveau nog verder omhoog te brengen.

Maar onze eerste ambitie is toch vooral: kinderen laten kennismaken met een ontzettend leuk spel met bijna eindeloze mogelijkheden!” (Dharma Tjiam, internationaal schaakmeester en directeur Nederlandse Schaakbond).

Agenda

Jeugdschaak Amersfoort is pas rond de zomer van 2019 opgericht. Maar vanaf oktober start al een aantal schaakcursussen op diverse basisscholen in de stad. De meeste daarvan vinden zijn na schooltijd, zodat ook kinderen uit de buurt aan de lessen kunnen nemen. Daarnaast kunnen scholen ook onder schooltijd schaaklessen laten verzorgen, bijvoorbeeld voor een groep.

In samenwerking met ABC Amersfoort starten schaaklessen in de wijken Kruiskamp/De Koppel, Liendert, Rustenburg, Randenbroek, Schothorst en Schuilenburg.
Kijk voor meer informatie op www.abc-amersfoort.nl en klik op de wijk voor een overzicht van de activiteiten.

Geïnteresseerd in wat we voor uw school kunnen betekenen?
Vul dan dit contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wie zijn we?

Jeugdschaak Amersfoort is een stichting die is opgericht door leden van de verschillende schaakverenigingen uit de stad.
We werken met betaalde ervaren en gecertificeerde schaakdocenten die alle beschikken over een VOG. Op dit moment zijn de schaakdocenten:

  • Wim Lamme
  • Tom Officier
  • Stephan Paternotte.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Hans Manuel, René van Nieuwenhuizen en Ben Nitrauw.
mailadres: info@jeugdschaakamersfoort.nl KvK …….